Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

1318193140-U391680.png

Zbieram minusiki:)

Opublikowano

Zamiast laptopa kupuj komputer stacjonarny. Ja kupiłem, czasem żałuje i na dodatek zapłaciłem tyle samo a przy komputerze mógłbym mieć o wiele lepszy sprzęt.

Nie leć na "mogę go zabrać wszędzie", bo w praktyce komputer również możesz zabrać..

Przykład:

To jest ukryta treść, proszę

I tym wzorom podobne, za taką maszynkę 1300 zł ?

Zastanawiaj się nad komputerem. ;)

Opublikowano

A można w laptopie zwiększyć ram lub coś w tym stylu, żeby lepsze gry hulały ? ( w sensie kupić i zamienić i czy się opłaca )

sasawf.png

Opublikowano

Nie, nie opłaca. Bo po co kombinować jak możesz mieć i bez tego.

Chociaż za cenę 1500 złoty kupisz w miarę laptopa, i mc nie będzie klatkować.

Wyżej pisałem już co o tym sądzę.

@Kapuściany

To po co Ci laptop? ;)

Opublikowano

Jeśli typujesz już te 3 notebooki, to jedynym solidnym rozwiązaniem zdaje się być oferta 1, chociaż nie wiem, czy grafika intela tak szybko się wyrobi... ja mam niższy numerek od tamtej i działa ok 25-40 FPS ;)

Opublikowano

Jeden z kolegów powiedział " no i win 7 ", co to ma do tego? Windows 7 bardziej się sprawuje, minecraft na nim lepiej chodzi niż na Linux'ie, czy XP-ku.

Opublikowano

nie zwiększaj ramu bo nie ma sensu... czy co ty tam wymyślisz ;) poprostu: ściągnij ModCraft 1.9.2 i zainstaluj mod "Optifine" ja na laptopie tylko gram i miałem od 5-20 fps a z tym modem mam 40-70 fps

Dobre to?

Bardzo dobry, na nim to nawet lets playe można nagrywać !

co ty gadasz... procesor ma słaby a procesor też ważny bo to moc obliczeniowa... kurcze szkoda ze określone środki... ale polecam ten:

To jest ukryta treść, proszę

ja osobiście go mam i go polecam jest dość dobry :) a minecraft chodzi tak jak post wyżej z tym modem Optifine mam od 40-70 fps'ów B)

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Opublikowano

Mi na laptopie Toshiba minecraft zasuwa jak nie wiem co!

Jak jakiś laptop to Toshiba!!!

gotogot.png

TETRAHYDROCANABINOL POZYTYWNY STAN NAWINĄ

....LECĄ Z MEJ GĘBY KOMULUSÓW KŁEBY....

Opublikowano

po 1. podzespoły do lapka są droższe

po 2. wymiana ich też ne jest taka prosta

po 3. skoro nie potrzebujesz koniecznie lapka to go nie kupuj, stacjonarny ma większą możliwość rozbudowy, i do tego gra na małym ekranie nie jest tak ciekawa

po 4. win 7 działa lepiej na procesorach wielordzeniowych i przy 2GB ram lub więcej.

Opublikowano

nie kupuj laptopa bo moj lapek niby karta 512mb 4gb ramu i procek 2x2,8 lub cos takiego i mi sie minecraft tnie czasami ^^ i przegrzewa jak gram na fancy,far. Polecam kompa.

Nie kupujcie na allegro . Powiem tak:

Moga was zrobic w chuja i wydymac bez mydla :D Kupujcie w sklepach komputeowych np. komputronik i dowiedzcie sie z jakiej firmy ram,zasilacz.

Opublikowano (edytowane)

Słuchaj, pewnie większość osób będzie się śmiać, ale laptopy najczęściej kupuję na... dworcu w Katowicah, a Minecraft już po przyspieszeniu działa 30-45 FPS. No myślę, iż jest to sporo na sprzęt tej półki za 400 zł. W tym momencie allegro okazuje się być jeszcze lepsze, po prostu uważaj co kupujesz :).

Edytowane przez Lunner
Opublikowano

Mi na laptopie Toshiba minecraft zasuwa jak nie wiem co!

Jak jakiś laptop to Toshiba!!!

po 1. podzespoły do lapka są droższe

po 2. wymiana ich też ne jest taka prosta

po 3. skoro nie potrzebujesz koniecznie lapka to go nie kupuj, stacjonarny ma większą możliwość rozbudowy, i do tego gra na małym ekranie nie jest tak ciekawa

po 4. win 7 działa lepiej na procesorach wielordzeniowych i przy 2GB ram lub więcej.

nie kupuj laptopa bo moj lapek niby karta 512mb 4gb ramu i procek 2x2,8 lub cos takiego i mi sie minecraft tnie czasami ^^ i przegrzewa jak gram na fancy,far. Polecam kompa.

Nie kupujcie na allegro . Powiem tak:

Moga was zrobic w chuja i wydymac bez mydla :D Kupujcie w sklepach komputeowych np. komputronik i dowiedzcie sie z jakiej firmy ram,zasilacz.

po pierwsze Dr.Joint... co ma kurna firma do chodzenia gry? nic... chodzi głównie o części jakie ma w środku... sopelek997.. czytaj uważnie kurna temat... on ma już stacjonarny dobry tylko chce mieć też lapka żeby pewnie grać sobie nie wiem na spotkaniach biznesowych xD zależy w jakim jest wieku... Bezimienny no może tobie się zacina ale zapewne bez moda Optifine... ja miałem bez moda na far itp. 5-20 fps a z modem optifine mam 40-70 fps... a mam podobnego lapka co ty względem parametrów także mówię do załorzyciela tematu jak chcesz taki około tysiaka to weź tego co dałem link wyżej troche

oban19.jpg

ts3.progaming.pl